Feel the vibe - Eindhoven

Eindhoven. Ook wel bekend als Lampegat, lichtstad of Brainport area. De stad waar design en technology mooi samengaan met de Brabantse gezelligheid en het bourgondisch genieten. Dat is waar jouw nieuwe stek komt te staan. Of je nu houdt van shoppen, culinair genieten of culturele verrassingen, in Eindhoven zit je goed. Het centrum biedt een scala aan bekende winkelketens en bijzondere pop-up stores. Er zijn diverse bioscopen en theaters, een olympisch zwembad, het populaire Strijp-S en in de directe omgeving vind je mooie natuurgebieden. En met het langste aaneengesloten uitgaansgebied, het Stratums Eind, heb je ook volop keuze voor een avondje uit.

Streepje voor op Strijp-S

Woon je in de Bakermat, dan heb je het geluk dat je op loopafstand van Strijp-S woont. Zo kun je makkelijk meegenieten van dit bijzondere terrein, dat geheel getransformeerd is van een industrieel gebied naar een multifunctioneel woongebied. Kantoren, scholen, imposante woontorens, opvallende winkels en hippe restaurants bepalen de bijzondere sfeer. Je geniet hier van allerlei festivals, tentoonstellingen en markten, of gewoon van een heerlijk kopje koffie in misschien wel de kleinste koffiebar van Nederland. Je kunt hier skaten in de indoor skatebaan, bootcamp lessen volgen, aan streetrunning doen en grote hoogten bedwingen in boulderparadijs Monk. Avontuurlijke sportievelingen komen hier dus niks tekort! Strijp-S leent zich door de bijzondere architectuur en graffiti art ook heel goed als backdrop voor fotoshoots of een eerste date.

Bereikbaarheid en voorzieningen

Met de Jumbo om de hoek en meerdere internationale supermarkten vlakbij, ben je voor de dagelijkse boodschappen goed voorzien. Op de Kruisstraat vind je onder meer Turkse supermarkten en bakkers, een Toko en op zaterdag de wekelijkse markt op de Woenselse markt. Hier vind je ook nog een Albert Heijn, Lidl en diverse drogisterijen. Wil je gaan shoppen voor een nieuwe outfit? Dan kun je je hart ophalen in het centrum van Eindhoven, waar je alle grote ketens terugvindt. Houd je meer van pop-up shoppen en kleine designers? Ga dan eens naar de Kleine Berg. Liefhebbers van architectuur zullen Eindhoven ook snel in hun hart sluiten, want met bouwwerken als De Blob en Piazza kijk je je ogen uit. Het centrum van Eindhoven is vanuit De Bakermat eenvoudig te bereiken per fiets of met de auto, je rijdt de Boschdijk af en dan ben je er al.