Online verhuur, hoe werkt dat?

De appartementen van De Bakermat worden online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het verhuurproces digitaal plaatsvinden. Van de inschrijving tot de ondertekening, het gebeurt online in een veilige omgeving. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Handig! Heb je vragen tijdens de inschrijving en toewijzing? Dan staan we voor je klaar.

Hieronder lees je stap voor stap hoe het verhuurproces verloopt.

INSCHRIJVEN
PERSOONLIJK DOSSIER
MATCHING & TOEWIJZING

Online Verhuur - Stappenplan

Ter voorbereiding
Om goed van start te gaan, is het slim om eerst te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en andere voorwaarden kunt voldoen. Daarna zoek je via deze website jouw droomwoning en kun je met de inschrijving starten.

1. Start inschrijving
Bovenaan de pagina vind je een button met “direct inschrijven”. Hiermee kun je de online inschrijving starten. Je wordt naar een beveiligde omgeving doorverwezen waar je je gegevens kunt invullen en je documenten kunt uploaden. Welke documenten we van je vragen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

2. Matchen
Alle kandidaten die voldoen aan de inkomensrichtlijnen en andere huurvoorwaarden, en alle gevraagde informatie hebben aangeleverd, worden gematcht met het beschikbare aanbod. Matchen houdt in dat de geschikte kandidaten worden gekoppeld aan de beschikbare woningen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor 1 woning zijn, wordt de toewijzing bepaald middels een digitale loting.

3. Indien geen match
Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

4. Match
Indien je gematcht bent met een van de beschikbare woningen, ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

5. Documenten akkoord
De documenten worden nog eenmalig gecheckt door de vastgoedmanager. Is alles inderdaad compleet? Er wordt dan een BKR credit check en eventueel een PEP en/of sanctietoets van het BKR uitgevoerd. Indien alles inderdaad akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!

6. Sleuteloverdracht
Tijdens de sleuteloverdracht wordt jouw identiteitsbewijs gecontroleerd middels speciale software. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs of paspoort meeneemt, een rijbewijs wordt niet als geldig identiteitsbewijs gezien.