Groeten uit De Bakermat

Wil je wonen in een eye-catcher? Dan is een luxe huurappartement in De Bakermat echt iets voor jou. Dit prachtige gebouw valt op. De hoogte, de plek, het ontwerp, de gevelkleuren, alles aan dit gebouw vraagt je aandacht. Oftewel “Een ansichtkaartwaardig architectonisch gebouw met grootstedelijke allure”, aldus ontwikkelaar SDK. Geïnspireerd door markante gebouwen uit het verleden, gebouwd met het oog op de toekomst. Met het thema “tijd” in gedachten, werd het concept verder uitgewerkt. Je woont hier niet voor niks tussen de beroemde klok van het Klokgebouw op Strijp-S en de klok van de Sint Petrus Kerk. Van Aken Architecten zochten de samenwerking op met industrieel ontwerper Maarten Baas, die met zijn bekende kunstwerken rondom dat thema zorgde voor een waardevolle en vernieuwende invalshoek. Tijd werd doorvertaald naar Oorsprong. En zo kom je bij De Bakermat.

Er werden twee internationale teams opgericht voor een interne ontwerpwedstrijd. Twee teams van het Eindhovense architectenbureau van aken architecten (VAA) gingen in opdracht van initiatiefnemer SDK Vastgoed en in samenwerking met designer Maarten Baas de strijd met elkaar aan. De winnaar is gekozen op basis van publieksstemmen en het oordeel van een vakjury. Het ontwerp genaamd “The Sketch” won de wedstrijd.

Fantasierijke architectuur - uniek, vernieuwend en inspirerend

Wat direct opvalt als je De Bakermat bekijkt zijn de speelse lijnen. Alsof het uit de losse pols is geschetst, of zoals een kind een huis zou tekenen. De variatie in grootte en vormen van de ramen versterkt dit gevoel nog verder. Door gebruik te maken van verschillende kleuren en materialen voor de gevels wordt de illusie gewekt dat het gebouw uit meerdere huizen bestaat. En als je langer kijkt zie je een woonhuis in een flatgebouw, een huis op pootjes, en de indruk van puntdaken. Een fantasierijk ontwerp, passend bij deze prominente plek in Eindhoven. Maar het is niet alleen maar fantasie waar dit gebouw op is gebaseerd. Er is goed nagedacht over de brugfunctie van het gebouw van de achtergelegen woonwijk naar de drukke Marconilaan. Zo zie je een opbouw in hoogte van de blokken, waardoor de achtergelegen laagbouw goed aansluit bij de bestaande bebouwing. De hoogbouw aan de Marconilaan vormt zo een wand om het achtergelegen gebied te scheiden van het drukke verkeer. Door middel van een onderdoorgang wordt er voor langzaam verkeer een route gecreëerd. De laagbouw heeft een steeg met eenzelfde functie. De steeg en onderdoorgang ontmoeten elkaar in de groene binnentuin, die vrij is van verkeersgeluid en hiermee een mooie meerwaarde biedt voor de buurt.

Duurzaam wonen

In De Bakermat woon je in een duurzaam en toekomstbestendig appartement. Koken doe je op een moderne inductiekookplaat, en je appartement is aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. De verwarming van je appartement en het water wordt daarmee verzorgd door Ennatuurlijk middels de biomassacentrale op Strijp-T. Hierdoor heb je geen gasaansluiting meer nodig en draagt daarmee bij aan de vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen. De Bakermat is gebouwd volgens de modernste richtlijnen met betrekking tot isolatie en duurzaamheid, waardoor jij geniet van een comfortabele en constante temperatuur in jouw woning. Met de groene binnentuin is er aandacht voor biodiversiteit en een fijner leefklimaat in een stadse omgeving. Meer vergroening draagt immers bij aan een betere afwatering van regenwater bij hevige stortbuien, en helpt met temperatuurregulering bij hete zomers. In De Bakermat woon je dus comfortabel, modern en toekomstproof!

Huurgemak

Een huurwoning geeft zekerheid en flexibiliteit. Je hebt geen onverwachte kosten aan groot onderhoud. Je hoeft niet te investeren in een nieuwe keuken of badkamer. En je woont in een duurzame woning, zonder daar zelf kosten voor te maken. Vaste maandlasten, lekker overzichtelijk dus! Het risico van waardevermindering, financiering en rentewijzigingen liggen bij de verhuurder. En gaat er eens iets stuk? Dan staan wij voor je klaar om het te repareren. Wil je graag flexibiliteit? Ook dan past huren goed bij jou. Je hebt een huurovereenkomst van minimaal 1 jaar, die daarna opzegbaar is per de eerste van de volgende maand + 1 maand opzegtermijn. Heb je nu een eigen woning en wil je zorgeloos wonen en meer genieten? Het vrijgekomen vermogen uit de verkoop van je woning geeft veel mogelijkheden. Een mooie reis, minder werken, vaker uit eten of van je hobby je werk maken? Hoe je je geld ook besteedt, in De Bakermat woon je in een spectaculair gebouw op een fantastische plek in Eindhoven.